WBF 2020 Covid Crisis Edition 

World Bodypainting Festival 2020 probíhal díky situaci kolem Covid-19 kompletně online. Několik týdnů před samotným konáním festivalu v Klagenfurtu nebylo jasné, zda bude možné festival uskutečnit, proto se organizátoři rozhodli přesunout již naplánovaný program na rok 2021 a uspořádat verzi, kdy bude možné, aby se umělci mohli jednotlivých soutěžních kategorií zúčastnit na dálku, ze svých domovů. Pro mě osobně to byla velká výzva a hned v první okamžik jsem věděla, že se chci zúčastnit. Vybrala jsem si kategorii Facepainting s tématem Wonders of Nature a kategorii Bodypainting World Award s tématem Psychedelic circus a začali samotné přípravy. 


Vše bylo jinak než obvykle. Bodypainting bylo možné malovat až 8 hodin bez pomoci asistenta a bylo možné začít malovat v jakýkoli čas v daný den. Doma jsme proto vytvořili provizorní studio s černou látkou z IKEA jako fotopozadí a pracovními světly z OBI – díky tomu jsem se přesvědčila, že nic není nemožné a celý cirkus mohl začít. 


Účastnilo se přes 613 umělců z 55 zemí světa v 17 časových zónách. Se skvělou modelkou a se nám podařilo vybojovat 63. místo v kategorii World Award Brush & Sponge a krásné 54. místo v kategorii Facepainting. V obou případech jsem byla první z ČR.:) 


A vy se nyní můžete podívat na fotky v galerii z obou soutěžních dnů.